Followers

Search This Blog

Tuesday, October 12, 2010

Tragedi 10/10/10 membawa peringatan!!!!

Bismillahirahmanirahim…….
Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh….

Bersyukur kepada Allah s.w.t….kerana memberikan kita semua peluang untuk terus menghirup udara milik-Nya untuk terus mencari keredaan-Nya. Walaupun telah diberi peluang untuk meneruskan kehidupan di dunia ini namun segelintir daripada kita masih alpa dan leka dengan kesenangan dunia tanpa menghiraukan segala peringatan serta kekuasaan telah dipamerkan oleh Allah  s.w.t. penguasa alam ini.


Peringatan demi peringatan telah ditunjukkan sebagai contoh kemalangan ngeri yang baru saja berlaku semalam pada tarikh yang cukup cantik 10.10.10. Aq baru saja lepas melawat website http://ohtidak.com .  Tersentuh hati bile melihat gambar serta video yang memaparkan situasi mayat2 bergelimpangan kat atas jalan, ada yang hancur…ada yang putus tangan…sampai sekarang aq x boleh nk bayangkan sekiranya ad kat situasi mcam 2 dengan iman yang lemah, amal x ckup mcm mne nk menghadapi kematian yang dtg dgn tibe2,nauzubillahiminzalik… Itulah yang dinamakan takdir, kita manusia x dapat melawan Qada’ dan Qadar Allah s.w.t walaupun hanya untuk sesaat…di kesempatan ini juga marilah kite  bersama-sama menyedekahkan bacaan Al-Fatihah kepada umat Islam yang terkorban dalam nahas terbabit, semoga mereka ditempatkan dalam kalangan orang2 yg beriman dan bertaqwa InsyaAllah.

Kat bawah ni aq ad share video(18SG) tentang kemalangan ngeri 2…lihatlah sekiranya berani dan ambillah pengajaran daripada apa yang berlaku supaya dengan berlakunya tragedi ngeri ini dapat membantu kita lebih bermotivasi ke arah menambahkan amal ibadat kita kepada yang Maha Esa di samping menempuhi segala cabaran dan dugaan yang Allah berikan dengan tabah…InsyaAllah…


No comments:

Post a Comment